JACOB JAN BOERMA

“In de herfst van 2017 raakte ik betrokken bij Boutique Hotel Parc Broekhuizen en het bijbehorende restaurant, Voltaire. Het team van dit restaurant staat onder de dagelijkse leiding van twee jonge, getalenteerde chefs, die beiden uit de keuken van De Leest komen. Samen met hen zie ik het als mijn taak om Voltaire een bijzonder restaurant te maken met een keuken die past bij de landelijke omgeving. Niet zonder succes, want eind 2018 heeft Voltaire een Michelinster ontvangen.

Het is pas enkele maanden na die Michelinster, maar nu al krijgen we de kans om op deze bijzondere locatie – want dat is het historische landgoed Parc Broekhuizen zeker – een uniek Internationaal culinair festival te organiseren. Een kans die we natuurlijk met beide handen aangrijpen!

Een internationaal gourmet festival – wij noemen het CHEFS AT THE PARC – waar in 4 dagen tijd meer dan 50 Michelinsterren de revue zullen passeren. Zo’n spektakel is niet iets wat Nederland al kent. Maar wel iets waar Nederland mijns inziens klaar voor is. Er is hier zoveel talent in de (sterren)keukens, er is zoveel kennis onder de (sterren)chefs… het wordt tijd dit te delen met vakgenoten uit de hele wereld. En gasten die bijzondere sterrencreaties op waarde weten te schatten. Een internationaal gourmet festival ideale gelegenheid om er met z’n allen van te genieten.

Ik heb zelf al jarenlang ervaring op diverse festivals. De afgelopen 10 jaar ben ik over de hele wereld door tal van chefs uitgenodigd om samen met hen te koken voor hun gasten. Ik heb altijd enorm genoten van de tijd die ik met hen heb doorgebracht tijdens die ‘once-in-a-lifetime-events. Want zo voelt elk nieuw festival voor mij. Ik ben er dan ook ontzettend trots op dat ik al die bevriende chefs nu in Nederland mag uitnodigen. Dat wij nu samen op een unieke locatie in Nederland onze kookkunsten kunnen vertonen. Zoals ik dat ook bij hen heb mogen en kunnen doen. Ik kan niet wachten om ze te onthalen… en ik hoop dat onze gasten er hetzelfde gaan beleven als ik het al jaren voel!”

Jacob Jan Boerma van de Leest

Voor mij persoonlijk is het heel bijzondere dat juist deze vriendschappen de basis zijn om zoveel dingen mogelijk te kunnen maken die nu tijdens deze dagen op Parc Broekhuizen gaan gebeuren.