ROBERT POEL

“Ik ben – heel letterlijk – groot geworden onder de vleugels van Jacob Jan Boerma. Na mijn opleiding kwam ik namelijk al snel in de keuken van De Leest*** in Vaassen te werken. Een fantastische leerschool! Niet alleen leerde ik hier de kneepjes van het (sterren)koksvak, ik ben door de jaren heen ook regelmatig mee geweest om in het buitenland te koken.

Een festival heeft iets magisch. Je kunt de energie van de chefs, de gasten, het momentum letterlijk proeven. Het is een ‘nu of nooit’-gevoel wat je overvalt. Ontzettend opwindend om mee te maken. Helemaal omdat je tijdens deze festivals over de schouders van de meest prestigieuze chefs ter wereld mee mag kijken. Daar leer je zo ontzettend veel van!

In december ben ik compleet overrompeld door de Michelinster die aan Restaurant Voltaire* is toegewezen. We bestaan als restaurant op het landgoed Parc Broekhuizen nog helemaal niet zo lang. Deze ster gaf me heel direct een extra boost om mezelf nog meer te willen bewijzen.
En tegelijkertijd groeide het verlangen om aan iedereen te laten zien wat er aan potentie in de Nederlandse (sterren) keukens te vinden valt. Het internationale gourmet festival CHEFS AT THE PARC is hiervoor het perfecte podium. Ik ben trots dat ik daar deel van mag uitmaken.

Het is natuurlijk fantastisch om zo’n bijzonder event mee te mogen organiseren. Ik heb er slapeloze nachten van omdat ik niet kan wachten totdat deze waanzinnige belevenis echt gaat starten. Dat ik weer bij die fantastische chefs over de schouder mee mag kijken. Maar dan nu vanuit Nederland. Ze komen bij mij! Ik sta te popelen… was het maar alvast zover.”

ROBERT POEL
Parc Broekhuizen de Chefs