THOMAS DIEPERSLOOT

“Voordat ik met Jacob Jan Boerma in contact kwam, had ik al in een aantal Michelinsterren-keukens gewerkt. Ik ontdekte dat de sterke keukenfilosofie en manier van werken bij De Leest*** mij aansprak als geen ander. Het klikte onderling daardoor meteen. Toen daar ook nog eens het dynamische aspect van koken op diverse locaties in het buitenland bijkwam, was ik helemaal verkocht. Daar gaat mijn bloed namelijk pas echt harder van stromen!

Toen in december 2018 Restaurant Voltaire* bekroond werd met een Michelinster gingen mijn emoties alle kanten op. Ik was blij, trots, kreeg meteen zin om nóg meer te organiseren en voelde de adrenaline door mijn lijf pompen. Datzelfde gevoel kreeg ik opnieuw toen we met elkaar over de eerste ideeën voor het internationale gourmet festival CHEFS AT THE PARC praatten.

Ik volg online met grote interesse allerlei buitenlandse chefs en events. Ik voel hun enthousiasme en spanning bijna door het scherm van mijn computer of telefoon heen. Want ook ik weet dat food festivals de ideale momenten zijn om nieuwe chefs te ontmoeten en herinneringen voor het leven creëren. Momenten die zo mooi zijn dat je ze nooit meer vergeet. Daarom krijg ik er kippenvel van dat op dat ik deel uitmaak van de organisatie van zo’n geweldig festival in Nederland.

Het meest opwindende aan werken aan een internationaal gourmet festival zoals CHEFS AT THE PARC vind ik dat ik nu al weet dat ik elke dag meerdere malen een knallend vuurwerk meemaak. Bij elk diner, na elke gang, wanneer je één van de meest prestigieuze chefs ter wereld een bord vol smaakexplosies ziet creëren, als je ziet hoe de gasten hiervan genieten. Mijn adrenaline begint al door mijn lijf te stromen bij alleen de gedachte al… Ik kan niet wachten tot het begint!”

Thomas Diepensloot