Chefs | Host chef
Jacob Jan Boerma

In de herfst van 2017 raakte ik betrokken bij Boutique Hotel Parc Broekhuizen en het bijbehorende restaurant, Voltaire. Het team van dit restaurant* staat onder de dagelijkse leiding van Arturo Dalhuisen. Arturo komt uit mijn team van Restaurant De Leest en heeft zijn eerste Michelin Ster gekookt in The White Room in Amsterdam voordat hij in januari 2022 begon bij Voltaire. Naast Arturo staat Gastheer Arnold Zwartkruis. Samen met hen zie ik het als mijn taak om Voltaire een bijzonder restaurant te maken met een keuken die past bij de landelijke omgeving. Niet zonder succes, want eind 2018 heeft Voltaire een Michelinster ontvangen.
In 2020 is op Parc Broekhuizen een bijzonder 2e restaurant geopend, Bistro LOF, gelegen in de oude boerderij. De keuken wordt hier aangevoerd door Ewout Eleveld. In 2022 is LOF onderscheiden met een Bib Gourmand. Ondertussen is er een derde keukenbrigade toegevoegd: Peter Paul van den Breemen is als Chef verantwoordelijk voor alle events die georganiseerd worden op het landgoed.
Na een onvergetelijke 1e editie van Chefs at the Parc in mei 2019, hebben we nu de kans om in mei 2023 de 2e editie te organiseren. Een kans die we natuurlijk met beide handen aangrijpen!


Een internationaal gourmet festival – wij noemen het Chefs at the Parc – waar in 4 dagen tijd een uniek aantal Michelinsterren de revue zullen passeren. Zo’n spektakel is niet iets wat Nederland al kent. Maar wel iets waar Nederland mijns inziens klaar voor is. Er is hier zoveel talent in de (sterren)keukens, er is zoveel kennis onder de (sterren)chefs… het wordt tijd dit te delen met vakgenoten uit de hele wereld. En gasten die bijzondere sterrencreaties op waarde weten te schatten. Een internationaal gourmet festival ideale gelegenheid om er met z’n allen van te genieten.
Ik heb zelf al jarenlang ervaring op diverse festivals. De afgelopen 10 jaar ben ik over de hele wereld door tal van chefs uitgenodigd om samen met hen te koken voor hun gasten. Ik heb altijd enorm genoten van de tijd die ik met hen heb doorgebracht tijdens die ‘once-in-a-lifetime-events. Want zo voelt elk nieuw festival voor mij. Ik ben er dan ook ontzettend trots op dat ik al die bevriende chefs nu in Nederland mag uitnodigen. Dat wij nu samen op een unieke locatie in Nederland onze kookkunsten kunnen vertonen. Zoals ik dat ook bij hen heb mogen en kunnen doen. Ik kan niet wachten om ze te onthalen… en ik hoop dat onze gasten er hetzelfde gaan beleven als ik het al jaren voel!”
Uw Host Chefs
Tijdens de 2e editie van het International Gourmet Festival Chefs at the Parc, waren onze chefs Jacob Jan Boerma, Arturo Dalhuisen, Ewout Eleveld en Peter Paul van den Breemen de gastheren.





